Hur fungerar blekningen?

Opalescence-blekningsgelerna är utvecklade för att avlägsna missfärgningar inne i tänderna, alltså i emaljen och i de tunna sprickorna i tandbenet. Gelerna tar också bort ytliga missfärgningar från tänderna. Gelerna innehåller kaliumnitrat och fluorid som stärker emaljen, minskar ilningarna som blekningen ger upphov till och förhindrar karies.

Opalescence-blekningsgel på PlusTerveys

Före blekningen måste tänderna och tandköttet vara i gott skick. Tandläkaren kontrollera alltid munnen före blekningen för att försäkra sig om att åtgärden kan utföras. En effektiv blekning kräver flera besök och mellan besöken kan patienten fortsätta blekningen med Opalescence-gel för hemmabruk. Blekningens effekt och hållbarhet kan variera mycket mellan olika patienter. Bland de olika Opalescence-gelerna hittar man lätt ett alternativ som passar varje patient. Blekningens hållbarhet kan förbättras genom att använda hemmablekningsprodukter några gånger med ett halvårs intervall, till exempel under några nätter.

De flesta blekningar görs på tandläkarens mottagning eftersom det ger det bästa resultatet. PlusTerveys kliniker säljer också produkter för hemmablekning. Det är bra att diskutera användningen av dessa med tandläkaren. Produkterna som säljs och blekningsmetoderna varierar mellan klinikerna. Om du är intresserad av Opalescence-blekningsgel kan du fråga efter metoden på din närmaste PlusTerveys-station eller besöka klinikernas webbsidor.

Läs också om dessa tjänster