Ett vackert leende höjer självkänslan

Att korrigera tänderna på olika sätt kan märkbart höja självkänslan och underlätta det sociala umgänget med andra människor, till exempel kolleger. När du själv är nöjd med utseendet på dina tänder, är det också lättare att le mot andra. När man träffar nya människor fäster man ofta uppmärksamhet vid tänderna och ett vackert leende ger ett gott första intryck. Om du inte är helt nöjd med ditt leende, utan skäms för det, kan det hända att du börjar undvika sociala situationer. Estetisk tandvård kan alltså också främja ditt psykiska välbefinnande.

En frisk mun är det viktigaste

All slags tandvård syftar till att förbättra munnens hälsa. Korrigeringar av tändernas utseende kräver en välskött mun och en frisk grund. I tandvården är det inte meningen att korrigera estetiska problem på bekostnad av hälsan. I en välskött mun fungerar och håller korrigeringarna också bättre. När vården planeras beaktar man munnens helhetssituation och glömmer inte att munhälsan och ett fungerande bett är viktigast i tandvården.

Estetisk tandvård på PlusTerveys

Tjänsterna inom estetisk tandvård varierar mellan olika kliniker. Om du är intresserad av en viss tjänst, kan du fråga efter den på närmaste PlusTerveys-station eller kontrollera vilka tjänster de olika klinikerna erbjuder på webben. Följande tjänster ingår i estetisk tandvård:

Tandblekning

  • Ett vackert leende fås genom att bleka tänderna med olika metoder.

Tandreglering

  • Vid tandreglering korrigeras felställningar i tänderna och käken.

Tandimplantat

  • Tandimplantat används för att ersätta saknade tänder.

Tandlaminat

  • Tandlaminat, eller keramiska skalfasader, används för att korrigera skadade tänder.

Tjänsteutbudet varierar mellan olika kliniker: fråga mer hos din tandläkare.