Sosiaalityöntekijä pyrkii edistämään hyvinvointia sekä ehkäisemään, vähentämään tai poistamaan sosiaalisia ongelmia. Sosiaalityö onkin yksilöiden, perheiden, ryhmien ja muiden yhteisöjen kohtaamien sosiaalisten ongelmien tilannearviointia ja ongelmanratkaisua.   

PlusTerveys Tunteessa kokenut sosiaalityöntekijä Marja Liedes-Kauppila tarjoaa asiakkaille sosiaaliohjausta – ja kuntoutusta. Liedes-Kauppilan mukaan sosiaalityöntekijänä hän on arjen asiantuntija, joka neuvoo ja ohjaa, miten arjessa kohdattuja ongelmia voisi lähteä ratkomaan. Sosiaalityöntekijän tapaaminen on hyödyllinen muun muassa seuraavia kysymyksiä pohdittaessa: 

  • Onko arkielämäsi hankalaa? 
  • Oletko huolissasi talousasioistasi; mietitkö miten rahasi riittävät vuokraan ja muihin laskuihin tai ruokaan ja lääkkeisiin? 
  • Oletko huolissasi asumisestasi? 
  • Oletko huolissasi tulevaisuudestasi, erityisesti työ- tai opiskelupaikan löytämisestä? 
  • Onko sinulla vaikeuksia ihmissuhteissasi? 
  • Oletko tyytymätön terveydentilaasi? 
  • Käytätkö omasta tai toisten mielestä liikaa päihteitä? 

Vastaanotolla saat sinua ja arkeasi vaivaavaan asiaan tukea ja neuvontaa. "Sosiaalityöntekijän tapaaminen voi esimerkiksi olla johonkin tiettyyn asiaan liittyvä neuvontakäynti. Tarvittaessa sinua voidaan auttaa erilaisten hakemuksien täyttämisessä ja viranomaisasioinnissa", Marja Liedes-Kauppila kertoo. “Selvitämme ja ratkomme ongelmia yhdessä,” hän jatkaa. Asioiden hoidon lisäksi tapaamisilla pyritään vahvistamaan asiakkaan vastuullisuutta ja hallinnan tunnetta sekä itsenäistä selviytymistä.

Selvitämme ja ratkomme ongelmia yhdessä.

Sosiaaliohjauksessa voi käydä kertaluontoisesti tai tarvittaessa voidaan sopia myös useammasta tapaamisesta. Marja Liedes-Kauppila on tavattavissa PlusTerveys Tunteen vastaanotolla, puhelimitse tai nettiyhteyden välityksellä. Jos kaipaat apua haasteen ratkomisessa, ole yhteydessä. Ajan voit varata verkossa tai puhelimitse 0417313077.