Primatec Prhaser Valokaari-hitsaus

Primotec Phaser MX1 -valokaarihitsauslaite on suunniteltu hammaslaboratorioille korvaamaan perinteiset juotokset hitsauksella. CoCr-, titaani- ja kultarankojen korjaukset ja retentioiden lisäykset sujuvat tarkasti ja nopeasti Phaser MX1:llä. Phaser MX1:llä voi helposti ja tarkasti hitsata mallin päällä esim. dalbon patriisiosan kultakappaan. Soveltuu myös erittäin vaativiin liitostöihin kuten implantti- ja siltaratkaisujen liitoksiin.

Purentakiskot

Laboratoriossamme tehdään korkeatasoisia purentakiskoja bruksaajille sekä erilaisista leukaniveloireista kärsiville potilaille. Purentakiskojen valmistuksessa käytämme Ivoclarin Gnathomat-artikulaattoria, jossa voidaan tarkistaa indeksin retruusioaseman oikeellisuus nopeasti ja vaivattomasti. Valmistus tapahtuu perinteisesti. Purentakiskojen mukana toimitetaan värillinen säilytysrasia.

Rangat

Metallirunkoinen osaproteesi valmistetaan kobolttikromi-seoksesta, jolle vain harvat allergisoituvat. Tänä päivänä titaani rankametallina on tullut kilpailevaksi metalliksi kobolttikromin kanssa, mutta myös kulta on vaihtoehtoinen metalli suunniteltaessa rankaa. Rangan rungon valmistuksessa käytämme Dentaurumin rankalinjaa. Rangat suunnitellan yksillöllisesti huomioiden suun terveyden tilanne. Suunnittelussa on tärkeää tietää mikäli potilaalla on esim. parodontiitti tai vaikkapa lähitulevaisuudessa poistettavia hampaita, jolloin ranka voidaan suunnitella ja toteuttaa siten, että siihen on mahdollista lisätä helposti korvattavia hampaita.

Proteesit

Hammasprotetiikassa on estetiikka noussut yhdeksi tärkeimmäksi tekijäksi. Tänä päivänä luonnollisuus on yksi vaatimus protetiikkaa tehdessä. Vain harva haluaa "hollywood" -hampaat. Ennemminkin on tärkeää saada proteesi sulautumaan huomaamattomaksi omien hampaiden rinnalle. Myös esimerkiksi nuoruudenajan valokuvasta yritetään jäljitellä hampaiden ulkonäköä ja asentoa sellaisena kuin ne kullakin potilaalla on ollut.

Oikominen

Oikominen kuuluu tänä päivänä tärkeänä osana esteettiseen hammashoitoon, joka aloitetaan usein jo varhaisiässä. Laboratoriossamme tehdään kaikkia oikomiseen tarvittavia laitteita, niin irrotettavia retentiolevyjä ja aktivaattoreita kuin kiinteästi sementoitavia oikomislaitteita, kuten esim. quad helix, linguaali- ja palatinaalikaari sekä RME. Levyihin on käytettävissä erivärisiä akryyleja potilaan toivomuksista riippuen. Pienenä piristyksenä levyihin voidaan upottaa esim. sarjakuvahahmoja. Levyihin ja aktivaattoreihin tulee mukaan värillinen säilytysrasia.

Implantti- ja keramiatyöt

Laboratoriossamme tehdään erilaisia implanttitöitä, niin yksittäin korvattavia implanttikantoisia metallokeraamisia kruunuja kuin implanttien varaan tehtyjä kultakiskoja protetiikkaan. Etualueiden kruunu- ja siltatöissä on mahdollista jättää meille tarkempi värinmääritys. Käytämme Heraceram-posliinia sekä Herapress prässättävää keramiaa kokokeraamisiin täytteisiin ja kruunuihin.

Eläinten hammasprotetiikka

Yhtenä aluevaltauksenamme on eläinten hammasprotetiikka, eli lähinnä koirien kruunutustyöt. Kruunuja tehdään niin seurakoirille kuin työkoirille (esim. tulli, poliisi). Teemme yhteistyötä Kirkkonummen Veikkolassa sijaitsevan Eläinlääkäriasema Anidentin kanssa. Anidentin eläinlääkäri Helena Kuntsi-Vaattovaara, *ELL, Diplomate of AVDC, Diplomate of EVDC * on ensimmäinen suomalainen eläinlääkäri, joka on virallisesti erikoistunut eläinten hammashoitoihin sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Tarkemmin Helenaan sekä Anidentiin voit tutustua käymällä heidän kotisivuillaan osoitteessa http://www.anident.fi.

Muita töitä

Valmistamme myös yksillöllisiä hammassuojia urheilijoille. Värivaliokoima on laaja, jokaiselle löytyy varmasti mieleinen. Temme myös kuitukevytsiltoja, perinteisiä CoCr-kevytsiltoja sekä kuitusiltoja. CoCr-kevytsiltaan voi valita fasadimateriaaliksi joko yhdistelmämuovin tai posliinin

 

<< Palaa takaisin Kvalidentin etusivulle