Koronaviruksen (COVID-19) leviäminen aiheuttaa kasvavaa huolta yhteiskunnassamme, eikä toimintamme PlusTerveydessäkään ole siitä erillään. Potilaidemme ja henkilökuntamme turvallisuuden vuoksi pyrimme parhaamme mukaan päivittämään tietomme ja käytäntömme aina ajankohtaisen tilanteen ja viranomaissuosituksen mukaiseksi.

Toimipisteissämme ohjeistukset ja käytännöt hygienian suhteet ovat ajan tasalla ja hoito toteutetaan aina mahdollisimman turvallisessa ympäristössä. Terveet potilaat siis hoidamme normaaliin tapaan koronavirusepidemiankin aikana ja hoitoon voi tulla turvallisin mielin.

Mitä teen, jos minulla on hoitoon varattu aika mutta oloni on flunssainen? 

  • Jos kyseessä on kiireetön hoito, eli ei ole aivan akuuttia, pakottavaa hoidon tarvetta, peru ja siirrä aika vähintään kahden viikon päähän. Vastaanottoajan voi epidemia-aikana perua maksutta aivan viime tipassakin. 
  • Jos sinulla on pakottava kiireellisen hoidon tarve ja olet saanut koronavirustartunnan tai epäilet sen mahdollisuutta, ota yhteyttä terveyskeskuksen päivystysnumeroon. Viranomaisohjeen mukaan koronaviruspotilaat hoidetaan terveyskeskuksessa.
  • Jos tiedät, ettei sinulla ole koronavirustartuntaa tai et kuulu viruksen riskiryhmään, voidaan ensiapu akuuttiin hoidon tarpeeseen tehdä myös omalla PlusTerveyden vastaanotolla. Jatkohoidosta ja kiireettömästä hoidosta sovitaan erikseen.

Toivomme sinun siirtävän aikaasi myös, mikäli olet ollut lähikontaktissa koronavirustartunnan saaneen henkilön kanssa vähintään 15 minuuttia tai olet juuri palannut ulkomailta. Matkan jälkeen olet tervetullut meille hoitoon kahden viikon jälkeen. Lisäksi siirrämme kaikkien yli 70-vuotiaiden ja muiden erityiseen riskiryhmään kuuluvien potilaiden kiireettömät ajat toukokuulle tai sen jälkeiselle ajalle.

Meidän kaikkien yhteisen turvallisuuden vuoksi pyydämme asiakkaitammekin huolehtimaan mahdollisimman hyvästä käsihygieniasta. Tutustu THL:n ohjeeseen käsienpesusta ja yskimisestä. Huomioithan hoitoon tullessasi omasi lisäksi myös mahdollisen saattajan/seuralaisen terveydentilan.