Helppy on uudenlainen senioripalvelu, joka tarjoaa apua ja seuraa ikäihmisille oman nimetyn helpperin avulla. PlusTerveyden asiakkaat saavat itselleen tai yli 80-vuotiaalle läheiselleen yhden helpperikäynnin veloituksetta (kesto 1,5h, arvo 57 €). Helpperit auttavat senioreita arjen askareissa, kuten esimerkiksi ulkoilussa, kaupassa käymisessä, lääkärikäynnillä tai ovat vaikka vain kahviseurana.

Helppyltä saat apua vanhemmillesi tai itsellesi, mutkattomasti. Palvelu on suunniteltu omaisen näkökulmasta tarjoten kaikki ikäihmisille suunnatut palvelut ja tuotteet yhdestä samasta paikasta. Tavoitteena on arjen sujuvoittaminen.

Helppyn palvelua käyttävät monesti ne, jotka eivät saa vielä apua kunnalta tai ne, jotka haluavat täydentää kunnan kotihoitoa saamalla apua aina samalta henkilöltä. Helppy toimii koko maassa ja heille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Yhteiskunnallinen Yritys-merkki.

Kokeilemalla Helppyn palvelua et sitoudu mihinkään, mutta halutessasi voit jatkaa palvelua. Hinta kotitalousvähennyksen jälkeen on 15,20 €/h.
Voit lunastaa PlusTerveys-asiakkaan edun soittamalla numeroon 0102998299 tai lunastamalla kokeilun Helppyn sivuilta. Kerro tai kirjoita, että olet PlusTerveyden asiakas.

Kaikille suomalaisille ilmainen verkkopalvelu

Oman läheisen kodin turvallisuuden ja ikääntymiseen varautumisen tarpeen voi myös helposti kartoittaa www.omaisportaali.fi palvelun kautta. Omaisportaali on ilmainen kaikille. Palvelusta löydän myös esimerkiksi kätevän kotihoitolaskurin, jolla on helppo laskea kotihoidon kustannusta.

Ikääntyneen hammashoito

Suuhygieniasta on tärkeää pitää huolta myös ikääntyessä. Hyvään suun terveyteen kuuluvat hyvin tehty kotihoito, terveellinen ruokavalio ja säännölliset hammaslääkärikäynnit. Kyky huolehtia suun, hampaiden ja mahdollisten proteesien puhtaudesta voivat kuitenkin heiketä ikääntymisen myötä, mikä lisää riskejä reikiintymiselle ja iensairauksille. Heikentymiseen voivat vaikuttaa esimerkiksi motoriikan, näön tai muistin huonontuminen. Monella voi myös olla vaikeuksia päästä hammaslääkärikäynnille. Helppyn kautta voi saada apua hammaslääkärissä käymiseen tai hoito-ohjeiden ja -suunnitelman läpikäymiseen kotona.

Lue lisää ikääntyneen hammashoihoidosta >