Ensimmäiseksi hammaslääkäri määrittää hoidontarpeen ja varmistaa, että Kalvo-oikominen soveltuu tilanteeseen.  Seuraavaksi hampaisto jäljennetään tai kuvataan suuskannerilla, jonka perusteella tehdään hoitosuunnitelma ja tietokoneohjelma suunnittelee hampaistoon istuvat yksilölliset oikomiskalvot. Hoidon aikana käytetään useampia eri kalvoja, joita vaihdetaan tiukempiin 1-2 viikon välein, riippuen hoitosuunnitelmasta.

Jokainen kalvo on suunniteltu siirtämään hampaita oikealla voimalla ja sopivan verran. Kalvoa vaihdetaan, kun edellinen on tehnyt työnsä. Muutos hoidon alkutilanteesta lopputulokseen on nähtävissä jo suunnitteluvaiheessa tietokonesimulaation avulla. Hoidon kesto vaihtelee tapauskohtaisesti ja siihen vaikuttaa hoidon laajuus ja monimutkaisuus sekä toivottu lopputulos. Keskimääräinen hoitoaika on 6-9 kuukautta, mutta se voi kestää myös kauemmin. Helpoimmat hoidot saatetaan saada tehtyä jopa kolmessa kuukaudessa.

Kalvo-oikomishoito PlusTerveydessä

Kalvo-oikomishoitoa tehdään useilla PlusTerveyden toimipisteillä. Etsi täältä sinulle sopiva toimipiste palvelun avulla.

 

Tutustu myös näihin palveluihin

Tarjouksia ja ajankohtaista